Què és l’anorèxia?

 

L’anorèxia és la disminució de sensació de gana, cada cop vas aprimant més pensant que cada dia engreixes més. Acabes menjant lo mínim possible, i fent tot l’exercici que pots.

Hi ha l’anorèxia nerviosa, és una forma d’anorèxia que consisteix en un trastorn de comportament alimentari molt greu que també pot causar la mort. Es caracteritza

essencialment per la pèrdua de pes a causa del desig d'estar prim, cada vegada més prim, i aquesta primesa és el resultat de pràctiques voluntàries com són les dietes restrictives estrictes, les conductes purgatives (vòmits, l'abús de laxants i l'ús de diürètics).

Com s’agafa l’anorèxia?

Pots agafar l’anorèxia si et fixes massa amb el teu físic o tens molts problemes amb altre gent. És important tenir molta autoestima.

 

Com saps que tens l’anorèxia?

Saps que tens anorèxia quan se’t veuen molt les costelles,estàs molt prim/a, no tens forces...

Com es cura?

 

El que s’hauria de fer és anar a un psicòleg especialista en aquests temes, i si li donem una oportunitat al temps, la malaltia anirà a millor, menjarà cada dia una mica més i no cremarà al instant tot el menjar que menja.

Aquesta malaltia no és contagiosa.

 

 

Curiositats

- El 90% de persones que tenen aquesta malaltia són dones.

- Aquesta malaltia s’agafa quan no tens confiança en tu mateix veient el teu cos com no és.

- L’anorèxia afecta el nostre cos, psicològicament i físicament.

- Fa que perdem molt de pes i això ens fa sentir bé psicològicament però físicament ens fa perdre forces i no tindre una vida normal com tothom.

- Les persones que pateixen l’anorèxia continuen tinguen el pols cardíac i normal.

- L'anorèxia és més freqüent en les edats de 15 a 23 anys.

- Quan una persona acaba de patir malaltia normalment té obesitat.

L'anorèxia